Uwindex
Image default
Sport

Keepershandschoenen, enige feiten

Waarom wenselijk

Als je nog wel eens naar voetbal kijkt, dan heb je wellicht weleens gezien dat een bal door de handen glipt van de keeper. Een hoge bal voor het doel, de bal is nat en daar gebeurt het. Dat is natuurlijk erg vervelend en nog het meest voor de keeper zelf. Met een paar keepershandschoenen verlaag je de kans daarop. Daarnaast verlagen die het risico van blessures. Schoten op het doel kunnen nogal hard aankomen en dan is het wel fijn als handschoenen voor demping zorgen. Voetbal is een contactsport en een keeper komt weleens in een situatie dat hij op de grond de bal moet weggrissen voor de voeten van een tegenstander. Dat heeft risico’s. Keepers worden weliswaar door de scheidsrechter in bescherming genomen, maar dan kan de schade al zijn geschied. Er zijn genoeg redenen voor een keeper om geld uit te geven aan een paar goede handschoenen. Het is beter voorkomen dan genezen.

Fabrikanten

Bekende grote sportmerken zoals Adidas, Puma en Nike, die onder meer in de voetbalsport actief zijn, hebben natuurlijk keepershandschoenen in hun aanbod. Er zijn echter ook specialisten zoals Sells en Reusch.

Soorten keepershandschoenen

Zoals voetbalschoenen dienen ook handschoenen goed te passen. Koop niet blindelings het merk dat je favoriete keeper gebruikt, hoewel dat verleidelijk is. Ga naar een serieuze sportzaak met een breed aanbod en vraag goed advies. Neem de tijd en pas diverse paren. Bedenk dat er diverse types bestaan. Er zijn handschoenen met vingerbescherming, die het risico op dubbelklappen van vingers verkleinen.

Rollfinger

Dit type is het meest populair. De latex wordt dan als het ware om de vingers heel gewikkeld. De bovenkant wordt zonder inzetstukken aan de palm bevestigd. Ze geven een goede grip. Voor smalle handen en vingers is dit een goede keuze.

Negative cut

Van ‘negative cut’ handschoenen zijn de stiknaden van de vingers van binnen genaaid en daarom niet zichtbaar. De palm is van een stuk latex en is met inzetstukken aan de bovenkant bevestigd. Dit type is meer geschikt voor brede handen en vingers.

Flat palm

Van de ‘flat palm’ handschoenen zijn de stiknaden van de vingers van buiten te zien. Ze bestaan uit één stuk latex dat aan de achterkant van de handschoen is bevestigd, waarbij inzetstukken tussen de vingers en de handpalm zijn gestikt. Dit type is doorgaans ook meer geschikt voor brede handen en vingers.