Uwindex
Image default
Eten en drinken

Hoe kies je een barbecue?

Sommige mensen kunnen niet wachten op de eerste warme dagen van het jaar waarop de barbecue weer aan kan! Dit is begrijpelijk, want het is een ontzettende sfeermaker. Maar je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat je de barbecue gaat kopen en gebruiken die echt bij jou past. Lees daarom vooral verder, want hier worden verschillende soorten barbecues voor je onderzocht. Eet smakelijk!

De houtskool barbecue

Barbecueën met houtskool of briketten is voor veel liefhebbers de klassieke manier van barbecueën. Dit geeft dan ook de echte barbecuesmaak, daar doen de meesten het dan ook voor. Ook heb je ze in alle soorten in maten, wat het shoppen leuk maakt voor iedereen. Het duurt wel even voordat deze barbecue op temperatuur is en ook moet er constant iemand bij blijven staan om hem op temperatuur te houden. Je zou ook gebruik kunnen maken van een houtskool-/brikettenstarter, wat de aanmaaktijd met de helft verkort! Al met al is een houtskool barbecue zeker de moeite waard.

De elektrische barbecue

De elektrische barbecue of teppanyaki genaamd is een uitstekende barbecue. Vooral het gebruikersgemak maakt deze barbecue erg aantrekkelijk. Het vlees wordt gegrilld net als op een houtskoolbarbecue. Alleen bij deze barbecue wordt de warmte gecreëerd door elektriciteit, dus het is een kwestie van de stekker in het stopcontact doen om hem warm te krijgen.

Dit is dan ook erg snel en gemakkelijk.

Met de temperatuurregelaar is hij ook goed warm te houden. Ook komt erg geen schadelijke rook vrij als bij de houtskool barbecue. Echter is de geur en de smaaksensatie die wordt gecreëerd niet hetzelfde met een elektrische barbecue.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier